Parteneri

Asociatiile partenere ale promoterului A.C.T. in proiectul „Partener EU”

 • Asociatia Compania de tango Cluj
 • Asociatia Tango Iasi

Universitatile partenere ale promoterului A.C.T. in proiectul „Partener EU”

 • Universitatea din Bucuresti, una din cele mai importante institutii de invatamant superior din Romania, va gazdui o data la 2 saptamani cursurile de tango argentinian oganizate de catre Asociatia pentru cultura si tango, precum si conferinte despre cultura si istoria Argentinei.
 • Universitatea Ovidius din Constanta, cu peste 18.000 de studenti, si-a manifestat interesul fata de predarea de cursuri de tango argentinian in incinta universitatii. Aceasta universitate a fost cooptata de catre perechea de profesori de tango din Constanta, care detin si singura Scoala de tango din Constanta. (Tango Magico)
 • Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca – a adoptat ca principala directie de dezvoltare multiculturalismul, avand in randurile sale studenti respectiv cadre didactice de etnie romana, maghiara, germana si chiar reprezentanti ai etniei rromilor. In acest cadru, predarea unor cursuri de tango care se bazeaza pe intelegerea celuilalt, pe feedback, si care nu necesita neaparat vorbirea unei limbi comune, va crea o mai buna coeziune si socializare intre diferitele etnii.
 • Universitatea tehnica Gheorghe Asachi din Iasi – se numara printre cele mai vechi si cunoscute institutii de profil din tara, fiind custodele unei importante traditii in educatia inginereasca, stiintifica si culturala. Are in componenta sa unsprezece facultati si o prezenta distinsa atat pe plan local și național, cat și pe plan international. Aceasta universitate si-a manifestat interesul pentru cursurile non formale de tango care vor avea loc in incinta universitatii.
 • Universitatea de Vest din Timisoara 

Alte institutii/organizatii partenere ale promoterului A.C.T. in proiectul „Partener EU”

 • Ambasada Argentinei – este un sustinator al Asociatiei pentru cultura si tango, care s-a angajat sa participle la conferintele organizate in cardul Universitatii din Bucuresti cu tematici de istorie si cultura argentiniana. Ambasada va participa la seminarul organizat la Bucuresti unde se va adresa responsabililor de politici de tineret pentru a sublinia importanta educatiei non formale prin tango, prin trimiteri la cultura si istoria Argentinei.
 • Centrul Infoeuropa, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
 • Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti, Ministerul Tineretului si Sportului s-a angajat sa puna la dispozitia A.C.T. o sala in care se vor desfasura cursuri gratuite de tango, deschise tuturor studentilor din Bucuresti.
 • Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia Cultura, Invatamant, Turism (D.C.I.T.) s-a angajat sa premieze cei mai buni participanti la proiect si sa participe, prin intermediul unui reprezentant, la Intalnirea Nationala de Tineret din 2014.
 • Primariile din Cluj, Constanta si Iasi si-au manifestat la randul lor sprijinul pentru proiectul Partener EU si pentru participarea la Intalnirile locale si naţionale ale tinerilor.

Leave a Reply

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.